Dieet nr. 5, vol 2. Tere August!

Woooh, kĂŒlm higi tuleb laubale kui vaatan, et 2 kuud on Blogis vaikus olnud 😀 KÀÀrime kĂ€ised ĂŒles ja hakkame otsast pihta.ï»ż

Alustasin eelmist blogi KA selle lausega ja jĂ€lle asjakohane 🙂 Tundub, et selline intervall kipub mu pikematel kirjutistel just olema 😀 Eks maast ja ilmast vĂ”iks ka tihedamalt heietada aga dieet on minu jaoks niipalju pikk projekt, et iganĂ€dalaselt kokkuvĂ”tteid pole mĂ”tet ja ei saagi teha.

Ikka iga pĂ€ev keegi kĂŒsib, et “…ohooo, Sul algas nĂŒĂŒd dieet jah…?!” NĂŒĂŒd hakkab see dieet lihtsalt nĂ€ost vĂ€lja paistma (headaega pĂ”sed ja rÔÔmus nĂ€gu :)). Tegelikult kui nĂŒĂŒd ikka tĂ”ele au anda siis algas see dieet ju paar head kuud tagasi – MĂ€rtsis. Mis teeb tegelt kĂ€imasoleva dieedi pikkuseks juba 5 kuud! Algus on muidugi praegusega vĂ”rreldes ikka ĂŒks suur trillala-trullala. Puhusin MyFitnessPal’ilt tolmu ja otsisin köögikaalu vĂ€lja. Hakkan vahelduva eduga toitu trackima, panin mingi kindla kaloraaaĆŸi endale ette ja kaal muutkui kolises vaikselt maha. Mingi hetk hiljem pidi hakkama rohkem asju vaatama: vaja teha paar sammu rohkem kui vaid 200 pĂ€evas, aga siiski, ei miskit hullu. Jaaa, tuleb tunnistada: dieedi algus on mĂ”nus, nii mĂ”nus, et ei saa vĂ€ga arugi, et dieedil oled. 🙂
Mingi hetk aga vaatad kalendrisse ja vaatad kaalukĂ”verat ja avastad, et oh sh**, asi lĂ€heb tĂ”siseks…. Kui alguses on tĂ€itsa laadna kui mĂ”ni pĂ€ev nats kalorid ĂŒle lĂ€hevad vĂ”i kardio vahele jÀÀb siis mida lĂ”pupoole, seda vĂ€hem (pigem siiski ĂŒldse mitte) möödaminekuid lubada saab….

Sellele samal pĂ”hjusel ei hĂ”iganud ma ka pikalt ĂŒhtegi vĂ”istlust vĂ€lja. Hakkasin vaikselt rasva maha koorima ja oma peas unistasin, et Augusti lĂ”pupoole oleks Aruba liivarandadel mĂ”nus rullida (ja muuseas vĂ”istelda). Mingi hetk sai aga selgeks, et see vorm ei tule selleks ajaks piisavalt söödav, et 3000+ € reisikulu Ă€ra Ă”igustaks. Jep, lugesin Ă”igesti, KOLM-tuhat-eurot…. vĂ”istlemine ei ole odav!
Lappasin siis vĂ”istluskalendrit uuesti ja jĂ€rgmiseks vĂ”istluseks oli Kreeka Nafplio: 8. september. Ütleme nii, et neid lennupileteid oli mĂ€rksa lĂ”busam vaadata 😀 MĂ”eldud tehtud, ostsin lennupiletid, panin majutuse, regasin end Ă€ra, broneerisin grimmi, rendiauto ja nĂŒĂŒd aitab naljast.
NB! Nafplio ei tundu vĂ€ga ebameeldiv sihtkoht olevat ka 😉

TÀnase seisuga on vÀljalennuni 5 nÀdalat. #5weeksout

Statistika mĂ”ttes vĂ”ikski siia ĂŒlevaate teha, mida tĂ€hendavad ĂŒhe vĂ€lisvĂ”istluse kulud. Eelmine aasta kĂ€isin 4 vĂ€livĂ”istlusel, see aasta olen hetkel plaani vĂ”tnud 2 tk kindlalt ja edasi vaatan “Ă”unte” pealt…. kas ja mis…


Kui Sa ei istu, siis tee seda. Sisse nad just raha ei too 😀

Kreeka, Nafplio Classic
Lennupiletid Tallinn-Ateena-Tallinn: 1 inimene 350€ (lĂ€hen koos treeneriga, seega 700€)
Majutus kohapeal, 4 ööd 500€ (korter, et oleks köök olemas).
Rendiauto 5 pĂ€eva, 150€ (Nafplio on Ateenast 2 sĂ”idutunni kaugusel ja bussipileti hind x4 oleks umbes sama suurusjĂ€rk.)
JanTana grimm vĂ”istluseks 120€
Lisaks eelmainitud u 1500€ tuleb siis kohapeal söök, kĂŒtus, jĂ”usaali piletid jms pudipadi.

JÀrgmiseks vÔistluseks on planeeritus Soome Nocco PRO, mis toimub Lahtis Oktoobri esimesel nÀdalavahetusel.

Soomega on kuludega nats parem:
Laevapiletid olid u 170€ (2 inimest ja auto edasi-tagasi Tallink Superstaariga)
Majutus 2-le 2 ööd, korter Lahtis, 300€
Grimm 120€
Ehk umbes 600€ + pudi padi kĂŒtuse ja toidu nĂ€ol (paar sada ikka).

PS! Kes Lahtisse minemas siis soovitan majutusele mĂ”elda, sellega on juba suht tuksis…



Kui nĂŒĂŒd vaatadata kahe vĂ”istluse keskmist kulu, ĂŒks lĂ€hemal, teine kaugemal siis kipub see number ikkagi julgelt 4-kohaline olema.
Mida ma sisse ei arvestanud veel on ju bikiinid (u 400€ paar), ehted, kingad, meigi asjad jms mis aja jooksul juba kogunenud. Kui aga hakkad vĂ”istlema, on vaja kĂ”ik see ju muretseda.
Aga see numbrite osa ei ole siin muul pĂ”hjusel kui lihtsalt vastuseks kĂŒsimusele miks ma rohkem/koguaeg ei vĂ”istle. Pidevalt uuritakse, oooo millal uuesti valmistud ja millal uuesti vĂ”istled ja niii ammu pole vĂ”istelnud jnejne.


Üks pĂ”hjus on kindlasti raha ja kulu. Mis ei ole vĂ€heoluline. Minu jaoks aga teine ja olulisem pĂ”hjus on minu elu ja tervis. Minu vaba aeg ja pere ja muud tegemised. Jah, see valmistumine on kĂ”rvaltvaatajale vĂ”rdlemisi tore meelelahutus, hea ju jĂ€lgida progressi, pingutusi, kogu seda vĂ”istluste virr-varii jne. Ilusad sĂ€ravad bikiinid ja 6-pack kĂ”hul. Fun 🙂
Mina siin sees aga pĂŒhendan 4-8 kuud jÀÀgitult sellele eesmĂ€rgile. Ei ole see midagi, mida möödaminnes teha saab vĂ”i hetkeks pausile panna. Kaudselt kĂ€ib niigi “ettevalmistus” 365 pĂ€eva aastas- ei ole mul trennidest puhkenĂ€dalaid vms perioode. Keha tuleb pidevalt edasi arendada. Mugavustsoonist vĂ€lja viia. Mis puudutab toitumist siis jah, on perioode kus on vabam ja perioode kus on vĂ€ga range ja kontrollitud, aga kui plaanin jooksva aasta sees vĂ”istelda siis nĂ€itab kogemus on neid vabamaid perioode on ikka vĂ€hemuses.
Jah, armas on see “hobi” kĂŒll mulle aga on ka hetki kui endaltki kĂŒsin, milleks kĂ”ik see?! 🙂 Ja pean silmas just seda vĂ”istlemise osa. Ja kui nĂŒĂŒd lĂ”puni aus olla siis olengi hetkel vĂ€ga Ă€ra ootaval seisukohal: kuhu ala liigub, just PROde osas. Mida ette, mida taha hinnatakse.
Olen seda meelt, et kui ĂŒks hetk otsivad kohtunikud juba midagi sellist, mida mina peeglist nĂ€ha ei taha, on aeg kingad nurka panna. Laval oled ju vaid napid paar minutit, aga selles kehas pead elama koguag. Peamiselt puudutab see just lihasmassi suurust ja proportsioone- see elu, mida elan ehk #fitnesslifestyle saab eksisteerida ju ka tĂ€itsa ilma grimmi ja bikiinideta….

Aga nĂŒĂŒd kaldusin vĂ€ga teemast kĂ”rvale: ĂŒhesĂ”naga kĂ”ik ettevalmistused kaheks jĂ€rgnevaks vĂ”istluseks ON tehtud ja nĂŒĂŒd on vaja ka vastav “vorm koju tuua”. EesmĂ€rgiks ei ole mingi kidel koht sest erinevatel vĂ”istlustel on konkurents niiiiii erinev (niii amatöör kui ka PRO liigas) ja ĂŒhe vĂ”istluse 10. vĂ”ib olla oluliselt vingem kui teise vĂ”istluse 3. koht (aga see ju instast vĂ€lja ei paista 😉 ).
EesmÀrgiks on alati jÀtkuvalt enda eelmisest vormist parem teha.

Minul konkreetselt oleks vaja paremat tuharat, jalga, suuremat Ă”lga ja kuivemat keskkosa nĂ€idata. Ja kuidagi oleks vaja see saavutada nii, et vahepeal tĂ€itsa “Ă€ra ei nĂ€rtsiks”.

Ma jaksaksin kĂŒll iga pĂ€ev 15 km ĂŒmber KakumĂ€e joosta ja kaalu saaksin ka ilmselt pĂ€ris nobedalt sinna kuhu vaja aga kĂŒsimus jÀÀb, mis ĂŒldse sellise taktikaga lihasest alles jÀÀks… KĂ”ige suurem kunst ongi selle asja juures vĂ”tta kehaRASV maha nii, et LIHAS jÀÀks alles. Defitsiidis kulutust vaikselt tĂ”stes kipub aga mĂ”lemat maha riivima. Eks see ĂŒks suur katse-eksitus ongi ja kĂ”ige rohkem juhindun ise just kaalu languse tempost. Ideaalis vĂ”iks see olla 300-500g nĂ€dalas ja mitte rohkem! Keskmiselt. Ehk siis kuus -2kg, 2 kuuga -4, ja 3 kuuga -6kg jnejne.

Alguses on ikka kaalukadu kiirem ja mida pikemalt dieet on kestnud seda rohkem on jĂ€tkuvaks kaalulanguseks vaja teha. SellepĂ€rast ongi enamasti mu taktika esialgu mĂ€ngida vaid kaloraaĆŸiga: seda jĂ€rk jĂ€rgult alandades ja mingi hetk hakkan nĂ€dalast kardio-aktiivsust sisse tooma ja omakorda tĂ”stma. Pole ju vaja kĂ”iki trumpe korraga mĂ€ngu panna. TĂ€naseks olen jĂ”udnud sinna staadiumisse kus on tehtud muudtused nii treening- kui ka toitumiskavas.

Mis siis vahepeal muutunud on?

MĂ”ni aeg tagasi tundsin, et senine 4-osaline treeningkava jaotus vĂ”iks muutuda: mul oli nĂ€dalas 5 korda jĂ”usaali: Selg, Tuhar, Õlad, Jalad. 


JĂ”utreeningute arv on endiselt 5, kĂŒll aga tekitasin ma endale ĂŒhe alakeha pĂ€eva juurde ehk piltlikult öeldes on 2 ĂŒlakeha (Selg ja Õlad) ja nende vahele pĂ”imitud 3 alakeha pĂ€eva: Tuhar, Jalad, Tuhar. Sinna vahele jÀÀvad veel 2 jĂ”usaali vaba pĂ€eva, kus kĂ€in 45-50 min sörkimas ja saabki nĂ€dal kokku.


Trenni teen ikka enamasti Erkiga koos, nendel 2 “tuhara” pĂ€eval saan ise mööda saali igasuguste “lollustega” tegeleda kuniks ta oma kĂ€si ja rinda pumpab. KĂ”igile oma. 🙂 Miks ma siis kava muutsin? Hea oli abikaasale serveerida, et talle kindlasti sobiks kui saaks oma kĂ€tele eraldi pĂ€eva (muidu olid need kuskile teiste pĂ€evade vahele/lĂ”ppu pressitud). AGA tegelt tundsin, et tahaks natukene lisa rĂ”hku panna just vööst allapoole. ÜLDISELT saan öelda, et olen Ă”nnelik inimene, sest rasv minu kehal ladestub suhteliselt ĂŒhtlaselt, siis kui naaaaaatukene nokkida vĂ”iks öelda et tuhara alt reie pealt kipub ta just viimasena lahkuma. KĂŒll on aga PROs just see koht vaja vĂ€ga kuivaks saada ja nĂ”nda vĂ€ike lisa tĂ€helepanu ei tee paha. 🙂 Kindlaid harjutusi, seeriate pikkusi ja raskusi mul loomulikult ei ole (pole kunagi olnudki) aga mida rohkem dieedi lĂ”pu poole seda rohkem kipuvad mĂ€ngu tulema pikemad seeriad, kergemad raskused ja super-setid ehks 2 harjutust jutti ilma puhkepausita- hea vĂ”imalus saada pulss ĂŒles ja higi lahti. Mida aktiivsem trenn seda suurem kalorikulu. Suurest lihase ehitamisest tĂ€na enam nagunii ei rÀÀgi. Kahjuks.

Kardio osakaal on tĂ€naseks tĂ”usnud: 30 minutit sörki pĂ€evasel ajal ja aegajalt 20 min kaldega kĂ”ndi lindil Ă”htul, jĂ”usaali treeningu lĂ”pus. JĂ”usaalivabadel pĂ€evadel siis ainult ĂŒks ring Ă”ues: rahulikus tempos u 7 km ja 45-50 minutit. Iga pĂ€ev pĂ€ris kombineeritult 50 min kokku ei tule, aegajalt jÀÀb emb-kumb Ă€ra, aga mida rohkem edasi, seda vĂ€hem seda juhtub.
Eelmise hooaja lÔpus oli samuti treeningmaht umbes 2h pÀevas (1h kardiot, 1h jÔudu) seega ega ma endale mingeid illusioone ei loo, et seekord samamoodi ei lÔpeta. Vahel kui ilm lubab siis asendan sörkimise rattasÔiduga- pÔhiline on leida just see ala, mis meeldib ja sobib, siis on protsess oluliselt meeldivam!

Toit. Toit? Kui kaal enam ei lange.

Üldiselt olen ma seda meelt, et 7 pĂ€eva pĂ”hjal ei saa kaalukĂ”vera osas jĂ€reldusi teha. Endale tuleks vĂ€hemalt 14 pĂ€eva aega anda, enne kui midagi muuta.
Mida rohkem vĂ”istlusele lĂ€hemale, seda lĂŒhemaks mu nĂ€rv selles osas muutub ja mingi hetk ei saa enam pĂ€ris 2 nĂ€dalat jalga kĂ”lgutada ja oodata, millal platoo mööduks. Kaalugraafik taob kuklasse ja progressi on vaja! 

Mingi hetk avastasin et see kĂ”ver ei ole enam mitte nii vĂ€ga kĂ”ver vaid sirge joon ja MIDAGI oleks vaja muuta. Ausaltöeldes kaloraaĆŸi kallale ei tahtnud kĂŒll enam minna, sest see oli juba piisavalt madal (1750kcal), samas kardiot ka juba ĂŒksjagu. Et nagu nokk kinni saba lahti.
Eks mul neid seisakuid on varemgi aastatel ette tulnud ja see, et Helenal tuleb kĂ”ik niiii lihtsalt” on mingi suur linnalegend! 

Mulle lihtsalt ei meeldi ĂŒleliia vinguda ja teen seda vaid viimases hĂ€das – lĂ”puks on see mu vabatahtlik tegevus ja mööda linna ringi kĂ€ia ja haliseda, et kui raske kĂ”ik ikka on pole minu stiil.


ÜhesĂ”naga: jalutame koeraga Ă”ues ja arutame auvÀÀrse treeneri-abikaasa-mĂ€nedĆŸeriga mida ette vĂ”tta. Erki on vĂ€ga carb-cyclingu usku (ei tea kas sellepĂ€rast et seal on sĂ”na “cycling” sees- tegemist ju suuremat sorti rattasĂ”braga- eheee 🙂 ) ja seda mĂ”tet on ta juba varemgi mulle maha ĂŒritanud mĂŒĂŒa. Seni- tulutult. Aga ausalt hetkel oli mu selg suht vastu seina ja peale mĂ”ningat jonnimist (nagu ikka tema ettepanekute osas), lubasin et OKK, proovin! Proovin 2 tsĂŒklit ehk 4+4 pĂ€eva ja siis otsustan, kas see on midagi mulle. Ei saa salata, et rolli mĂ€ngis lubadus, et alustame kohe homme hommikul ja sellest kĂ”ige magusamast: High carb ja 2500 kcal 😀

Carb Cycling et sĂŒsivesikute tsĂŒkliline söömine tĂ€hendab seda, et pĂ€eviti sĂŒĂŒakse sĂŒsivesikuid kas palju, keskmiselt vĂ”i vĂ€he. Mitu pĂ€eva ja kui madalale lastakse: temposid ja valemeid on erinevaid.

Mina ei hakanud lihtsuse mĂ”ttes mingeid “keskmiseid” pĂ€evi tegema: mul on 1 kĂ”rge sĂŒsivesikute (loe: kĂ”rge kalori) pĂ€ev ja 3 madalat pĂ€eva.

Hetkel oli mu kaloraaĆŸ igapĂ€evaselt u 1750 kcal.
Uus kava nĂ€gi ette 1500, 1500, 1500 ja 2500 kcal. Ja otsast peale: 1500, 1500, 1500, 2500 kcal. Matemaatiliselt teeb see 4 pĂ€eva peale ikka 4x 1750 kcal et idee jĂ€rgi suht same-same. Aga erinevus seisneb selles, et ĂŒhel pĂ€eval saab ikka korralikult kĂ”hu tĂ€is parkida (ok, tegelt kĂŒll on 2500 kcal minu jaosk tĂ€itsa lebo ja korralik tĂ€hendaks 5000…. aga sĂ”ja ajal kĂ€ib kah). Ja ĂŒlejÀÀnud 3 pĂ€eval- rasv ja valk on kĂ”rgemal, sĂŒsivesik madalal, portsud imepisikesed AGA rasv hoiab kĂ”hu enam-vĂ€hem tĂ€is. 3 pĂ€eva on nii palju lĂŒhike aeg ka, et 1. low carb day lĂ€heb veel eelmise high carb pĂ€eva arvelt mĂ€rkamatult mööda, keskmine on selline tavaline ja ausalt see 3. ehk viimane ongi fĂŒĂŒsiliselt ainuke mis on raske- siis on juba nĂ€lg ja nĂ”rk olla ja hoiab pĂŒsti vaid mĂ”te homsest- kus saab jĂ€lle normaalselt sĂŒĂŒa.

Eile oligi tĂ€pselt selline vĂ€ga low low pĂ€ev, nii fĂŒĂŒsiliselt kui mentaalselt. Otsisin endale ise mingit motivatsiooni quote ja tuletasin meelde, et peabki raske olema. TĂ€naseks on muidugi raske möödas, kĂ”ht putru tĂ€is, kaalul uus kĂ”ige madalam kaal ja tuju hea. Ja tĂ€pselt nii see carb cycling toimibki, ĂŒles alla ĂŒles alla ja kokkuvĂ”ttes ikka aina rohkem alla. Mulle hetkel sobib!


See muidugi mida kaalukĂ”ver selle peale teeb on omaette ooper: Minu keha on teada tuntud kĂ€sn- söön korra kĂ”hu tĂ€is ja +2-3 kg on hoobilt peal. High carb pĂ€eval on kaloraaĆŸ just sĂŒsivesikute osas kĂ”rgel ja iga gramm söödud sĂŒsikat talletab kehasse kenasti 2-3g lisa vett. Lisaks veel toit maos jne jne ja nii mul kaal tĂ”usebki umbes 1,5kg selle ĂŒhe pĂ€evaga. JĂ€rgmised 3 pĂ€eva on kaalul aega normaliseerumiseks ning LISAKS on vaja saavutada langus- et tsĂŒkkel ennast Ă€ra Ă”igustaks. Olen oma peas isegi mĂ”elnud et kui 3 low pĂ€evaga kaalul uut “low in’i” ei nĂ€e siis teen 4. low pĂ€eva veel otsa, enne kui uuesti kaloreid tĂ”stan, aga pole veel vajadust olnud. Kaal langeb.

So far, so good. đŸ™‚

Ma ei tea kas ma koguaeg viitsiksin nii toituda aga praegu, dieedi viimases faasis on see kĂŒll abiks olnud ja ilusti kaalu jĂ€lle liikuma pannud. Üks pĂ”hjustest oli ka ainevahetuse jukerdamine- nĂŒĂŒd jĂ€lle toimib kĂ”ik hĂ€sti. Keda huvitab mida tĂ€pselt ja mis makrojaotusega nendel pĂ€evadel söön siis tegin oma IG Profiilile Highlight alla nii LOW CARB kui ka HIGH CARB pĂ€evadest ĂŒlevaated, sealt on nĂ€ha ka pĂ€eva lĂ”pu makrod grammides. Samuti leiate minu IG TV-st erinevaid videosid nĂ€iteks toidulisandite teemal ja mitmed retsepte. Nagu ikka siis koos koostisosade, koguste ja tegemise juhistega. Kes tahab, lĂ€heb piilub 🙂

Hetkevorm.

TÀna oli kaalul ees 60,3 kg, minna veel 5 nÀdalat ja kohvipaksu pealt varem pakutud lavakaal 58kg ei tundugi enam utoopia.

Naljakas on see, et kunagi oli see maagiline unistuste kaal mingi umbes tĂ€pselt 50kg ja nĂŒĂŒd olen seal maal kus 5-ga algab mu kaal vaid siis kui olen VÄGA lĂ€hedal vĂ”istlustele. Hetkel peeglisse vaadates vĂ”in tĂ€iesti kindel olla, et tavaolekus ei hakka mu kaal enam MITTE KUNAGI 5-ga algama ja see on tĂ€iesti OKEI. Ma poleks kunagi uskunud et 60-62 kg vĂ”ib nii hea vĂ€lja nĂ€ha, aga nĂ€e, vĂ”ta nĂ€pust. On ikka SUUR vahe, kas keha massi moodustab lodev rasv vĂ”i tihke lihas.

Nii aga vormist:
Piltidel vahe 2 kuud ja u 4 kg, 64kg versus 60kg (mÔned grammid siia-sinna).
Alati vĂ”iks parem olla, samas, hakkab juba looma! Viskaks grimmi peale vĂ”iks juba mĂ”nele kĂŒlavĂ”istlusele minna 😀 Haahaaa!

See hooaeg on enesekriitika osas suur samm edasi: olen oma peas nii kaugele jĂ”undud, et suudan oma peegelpildiga jooksvalt oluliselt rohkem rahul olla kui eelnevatel aastatel, ei plĂ”ksi nii vĂ€ga kuskil kuklas et siit ja siit veeel vaja maha saada… olen rohkem selline chill, kĂ”ik on ilus ja hĂ€sti ja veel ei peagi valmis olema. Et rohkem seda hakuna matata’t 🙂

Bikiinid, poseerimine.

Bikiine veel ootan ja peaksid kohe-kohe saabuma. 
Nagu eelmises postituses kirjutasin, tellisin 2 paari: rohelised ja punased. 

Vahepeal niipalju muutus, et punaste mudel vahetus vĂ€he julgema valiku  vastu (HULD) ja juurde lisasin veelÂ ĂŒhed ranna bikiinid: Freydis teeb ka custom-made bikiine ja kui juba paki saatmiseks lĂ€heb siis ei suutnud mitte tellida. Kes on ka huvitatud vĂ”ib vaadata bibiine SIIT!

Poseerimist olen ka seni edasi lĂŒkanud, mĂ”tlen oma peas, et kui bikiinid saabuvad ja vorm söödavam SIIS alustan. 😀 AUSALT,  mulle ei meeldi ĂŒldse “paksuna” poseerida- selles mĂ”ttes, et siis kui lavavorm veel valgusaastate kaugusel. Sest pikkades riietes ei nĂ€e vĂ€ga pointi ja rasvakihiga nagunii jooni ei nĂ€e ja keha paika sĂ€ttimine tundub suht pointless. Tegelt on mul see kĂ”ik kuskil ajusopis ju olemas, vaja vaid rooste maha raputada. Ainuke mida tegema peaks on alaselja lahti venitamine, rullimine?! 
Sest kĂŒljepoos tundub hetkel kĂŒll veits utoopia- vaatan imetlusega neid, kes kĂŒljepoosis tuharat kĂ”rgele suudavad tĂ”sta, ma lihtsalt EI PAINDU sealt kuidagi. OKOK tean, harjutamise kĂŒsimus. Aga hea on ju korraks selle taha pugeda, et ma ju EI paindu. Vsjo. Nagu osadel “kaal EI lange”, vĂ”i “kodujuust EI maitse” ja sellepĂ€rast kĂ”ik tegemata jÀÀbki. Hea enesepettuseks kĂŒll… 🙂

Nii, toidust kirjutasin, trennist ka, vĂ”istlusplaanid- check. Paljast pilti saite ka. Mulle tundub, et suht kĂ”ik pesad seekord jĂ€lle kaetud. Ega mu elus siin igapĂ€evaselt midagi ĂŒleliia glamuurset ei olegi, trenn, toit, HelenaMangFitness vĂ”tavadki enamuse aja. Ja ausaltöeldes pole ma ammu nii Ă”nnelik ja rahul olnud- tegelen AINULT asjadega mis meeldib, omas tempos, omal vabal valikul. Ei ole selliseid kohustus-kohustusi ja kĂ”ik vabatahtlik. See on see kui su hobi on su töö vĂ”i töö su hobi. See on ĂŒtlasi ka mu esimene ettevalmistus mida saan “töötuna” teha- ausaltöeldes annab ikka NII PALJU juurde, et ei pea 9-17ni kuskil kĂ€ima. Saan hommikul kauem magada, lĂ”unal kardiot teha ja iseenda jaoks aega vĂ”tta. Lisaks on mul muidugi mehega ÜLI vedanud. #besthusbandever. No nii hea on kellelagi koos kĂ”ike seda teha. Keegi kes alati motiveerib, toetab ja kui vaja vĂ”tab lusika kĂ€est ja lĂŒkkab Ă”ue jooksma. Õnn on pisikestes asjades (vĂ”i pigem hetkedes).

Nagu ikka, vĂ”ite siia alla kĂŒsimusi jĂ€tta. KĂŒsida vĂ”ib kĂ”ike 🙂

Musid-kallid, rohkem positiivsust!


XOXO Helena

TOITUMISKAVAST LÄHEMALT




This Post Has 2 Comments

  1. Tsau Helena, sa oled mega tubli ja nĂ€ed imeline vĂ€lja. Ma ei tegele ise lavalise poolega, jĂ€lgin su kava ja pĂŒĂŒdlen tervislikuma ja ilusama iseenda poole. Kui suur peaks olema kaloraazi vahe, et kaal langeks. Nt kui kulutan pĂ€evas 2000ckal, siis kui suur peaks olema defitsiit, et kaal langeks?

Lisa kommentaar

Sulge menĂŒĂŒ