Forum Replies Created
-
AuthorPostitusi
-
Helena MangKeymaster
Ole hea, sada mulle meil- saame seal 1:1 sellest rääkida 🙂
Helena MangKeymasterTere Maris!
Batoone mul kavas pole, seega sellega muret pole. Pealegi peaksid siiski paljud neist ka gluteenivabad olema- koostisosade nimekiri on sinu sõbraks. See et silti pole peale gluteeni-vaba tähendab et toodetakse koos gluteeni sisaldavate toodetega samas tehases ja ei saa 100% toodete puhtust garanteerida. Kui sul just eluohtliku seisundit pole siis ei pea muretsema.
Minu ühed lemmikud ONE-barid mida iluversumist saab on sertifitseeritult gluteenivabad.
Proteiinipulbrid valmistatakse piimast ja on samuti gluteenivabad. Kõige puhtam ja kõrgema proteiini sisaldusega valgupulber on “isolaat”.
Helena MangKeymasterKurgina võib süüa mistahes hapukurki või värsket- kuidas eelistad!
Küll aga võiks hapukurkide puhul jälgida 100g kalorlust- osad lähevad 50-60 välja, küüslaugukurgis on 100g vaid 17 kcal (suuresti oleneb kalorlus kui palju suhkrut on marinaadi lisatud).
Helena MangKeymasterMari, Avokado on peamiselt oma olemuselt rasvaallikas ja võib pähklivõi või õlide/võiga asendada.
Katre, söögiajad saab täiesti ise oma päevaplaani mahutada nii kuidas endale meeldib.
Helena MangKeymastervõiksid kalkulaatori järgi vabalt ka 1600 menüü järgi kaalu langetada 🙂
Helena MangKeymasterKui ette tead et hiljem vaja soojendada siis tõesti parim tulemus jääb kui salat hiljem lisada- ei vetti läbi ja annab toidule värskuse. See külmalt-soojalt söömine on üleüldse väga maitse küsimus- mõni inimene ei hooli üldse soojast toidust ja võib kõike k külmalt süüa, mina ise võimalusel alati soojendad sest soojana tulevad maitsed paremini esile- samas kui võimalust pole siis söök söömata ka ei jää 🙂
Helena MangKeymasterei kinldasti ei saa veiseliha ja sealiha lihtsalt kanaga asendada- minu menüüdes on punaste lihade puhul kasutatud küll väherasvaseid variante aga natukene rasva on neis ikka- nii et tuleks omaltpoolt natukene õli või võid lidada. Koguste arvutamiseks sobib hästi MyFitnessPal mis aitab tooteid omavahel kõrvutada ja võrrelda.
Helena MangKeymasterHei!
Ühelegi ekstreemsusele mina isiklikult alla ei kirjuta. 🙂
Ma saan veel aru low carb high fat dieedist juhul kui kehal on probleeme veresuhkru ja süsivesikutega JA seda tehakse mõistlikult (loe: kvaliteetne toidust saadav valk ja rasv mitte lihtsalt kohv paki võiga) aga high carb high fat? Mis põhjusel sellist toitumist vilelema peaks ja valkude kogust toidus vähendama? Keha seisukohast on kana alati makrotasandil vajalikum kui mingi rasvarikas kaste. Lõpuks muidugi loeb alati üldine kaloraaž aga ei arva, et ühtegi gruppi vägisi piirama peaks.
Helena MangKeymasterKõhu võib punni ajada suur kogus käägivilja (kiudained)l. Kui on probleeme seedimisega, võid vähendada värkse kogust ja asendada seda riisi/pasta/tatraga. 100g eest saab umbes 10g kuivainet.
Helena MangKeymasterAsendamises on hea kasutada kalorikalkulaatorit MyFitnessPal, seal saad tooteid kõrvutada ja võrrelda nende kalori/ rasva/valgu sisaldust.
Hakkliha on enamasti suhteliselt madala rasvasisaldusega, seega valge kala + natukene õli või kui lõhe siis peab koguseid korrigeerima.Helena MangKeymasterTere Nele 🙂
Kitsejuustu võid asendada mistahes juustuga, küll aga jälgi kaloraaži- kirsejuustus on 100g kohta 250cal. Kui asendad tummisemaga siis korrigeeri natuke kogust!
Helena MangKeymasterRasvapõletuskapsleid kasutada ikka siis kui jälgid regulaarselt ka oma toitumist ja oled valinud menüü millega oled reaalselt defitsiidis. Ilma selleta neid krõbistada ei tasu. Iseenesest peale rasvapõletajate söömist midagi tagasi ei tule, see ikka sõltub toitumisharjumustest ja seda kui järk-järgult oma kaloraaži hiljem tõstad: mida viksemalt, seda parem.
Ise kasutan Olimp Thermo speed kapsleid, 2 tk enne hommikut ja 2 enne lõunasööki.
Vitamiinide kohta olen teinud blogipostituse, millest võiks alustada ja kus on mainitud selline elementaarne programm:
BCAA: endal kodus on 2:1:1 vahekorraga
Helena MangKeymasterOlen kindel et ise tehtud pelmeenid ongi need kõige paremad, paraku on enamus inimestel argipäeviti palju teha ja vähe aega midagi nii mahukat vaaritada, sellest tulenevalt üritan menüüdes olevate toitude valmistamise aega võimalikult minimaalsena hoida- et tagada vähegi kava jälgimise lihtsust ja edukust 🙂
Helena MangKeymasterHea küsimus 🙂
Valgetest riisidest on kõige vähem töödeldud basmati ja jasmiini- just esimest ka armastan enim. Jah alati täistera ja pruunid versioonid on paremad kuna on vähem töödeldud aga vahelduse mõttes söön neid segamini- see saadav tulu (või kahju) ei ole nii suur, et oma toidulauda vaheldusrikkana ei võiks hoida. keskmiselt rohkem oma toidulauale mõeldes ei pea muretsema ka vitamiinivaeguse või kiudainete puudumise pärast.
Asendada võib pasta ja riisi sorte vastavalt oma soovidele- nende toitevärtuste vahe ei ole nii suur et peaks nüüd komakohta poolitama hakkama ja ennast üle mõtlema.
Arvan et paljud eelistavad valget just selle pehme tekstuuri ja maitse pärast! Ja kui toit ei ole endale vastuvõetav siis on keeruline mingit kava jälgida!
Helena MangKeymasterTere Kätlin, täpselt nii üks ja sama kõik 🙂
Vadakuvalk ehk piimavalk. Valgupulbri ja proteiinipulbri all peetakse üldiselt silmas just vadaku valku, ehk see on saadud piimast. On olemas ka taimseid valgupulbreid aga üldiselt nende valgu sisaldus kipub olema vadaku (piima)valgu omast madalam.
Valgupulbris on 100g umbes 75-85g valku, sellisel juhul on tegemis tootega, mida tasub tarvitada! Brändide, maitsete osas on erinevused muidu väga väiksed- kellele ema, kellele tütar!
Isolaat valk/proteiin on kõige puhtam, kõige kiiremini imenduv (ideaalne peale trenni) ja kõige kõrgema valgu sisaldusega 100g kohta.
-
AuthorPostitusi